Medlemsnyt for Deltidsområde

Medlemsnyt for Deltidsområde

Medlemsnyt fra Deltidsområdet

Så har der været afholdt landsmøde for deltidsområdet. Det blev afholdt på Axelborg i den store sal for sidste gang nogensinde. Axelborg har store problemer med indeklima pga. PCB dampe der i tilstrækkelige mængder er kræftfremkaldende, så derfor skal det nyeste af Axelborg rives ned og genopføres. Lidt sørgeligt, men også sigende i skrivende stund. Det passer meget godt med at en ny epoke i dansk landbrug skal tage sin start med den grønne trepart og hvad det vil bringe af nyt.

Jeg ser en masse nye muligheder for netop kategorien deltidsbrug, da rigtig mange hektarer vil skulle tages ud af produktiv drift og der skal skabes bl.a. en masse natur. Der må antages at blive brug for en ganske masse naturpleje i hele landet, hvilket er godt nyt for mange mindre bedrifter med kvæg og får osv.

Allerede i dag udgør deltidslandmænd omkring 65% af L&F´s medlemmer og den fordeling vil kun blive større, når vi fremskriver den beregnede strukturudvikling i dansk landbrug. Det går stærkt nu og det ser ikke ud til at være aftagende, men vi deltidslandmænd har en anderledes positiv accept i mange dele af samfundet og det skal vi udnytte. Vi skal udnytte alle de nye muligheder der vil dukke op sammen med treparten, efterhånden som de kommer. Vi kender dem ikke endnu, men jeg vælger at tro det bliver godt for os og at vi kan udnytte dem.

Det viser sig efterhånden at flere og flere af os også går ind for omfordelingsstøtte, så hvem ved om ikke også dette kan ende med at blive taget op igen, når vi nu kigger på fremtidig medlemsfordeling i L&F.

På årsmødet var der også valg af ny repræsentant til L&F´s hovedbestyrelse. Og det var tæt på som ikke set længe at Familielandbruget fik den post. Michael Jakobsen fra Familielandbruget LRS - Vejle er blevet opfordret til at stille op til posten gennem længere tid og efter nogen betænkningstid valgte han at sige ja og stillede op. Desværre rakte det lige nøjagtig ikke, to foreninger han ellers havde i ryggen var forhindrede i at komme og stemme, men alligevel skulle kun en helt lille forening have stemt anderledes for at resultatet var tippet til vores fordel. Michael fik desværre kun 48% af stemmerne, men det viser dog glædeligvis en vis optøning i forholdet Familielandbrug/ landboforening, for han havde ret mange i ryggen af dem.

”Derfor ser jeg egentlig et stort potentiale i Familielandbruget. Hvis bare vi kan finde ud af at arbejde sammen på den rigtige måde, så har vi faktisk fremadrettet et ret stort marked der står åbent og klart for os. Og hvis vi og det nye formandskab, der er blevet valgt i Familielandbruget, kan formå at knække koden til det, så kan det helt sikkert gå hen og blive helt sjovt igen.

Meld endeligt ind med gode idéer til jeres forening eller send en mail til næstformand Michael Jakobsen på 2191 6254 , så vil der blive fulgt op på alle henvendelser vi modtager.