Niels Iwang fra Sønderjysk Familielandbrug deltager i nyt projekt om børns kendskab til fødevarer

Niels Iwang fra Sønderjysk Familielandbrug deltager i nyt projekt om børns kendskab til fødevarer

Niels Iwang fra Sønderjysk Familielandbrug har haft besøg af Tænketanken Frej, som er i gang med et projekt om danske skolebørns kendskab til fødevarer.

Formålet med projektet er ikke bare at udvide børnenes kendskab, men også gøre dem bevidste om hvilke fødevare der kommer fra Danmark og hvilke fra udlandet.

Niels Iwang der til dagligt også er bestyrelsesmedlem hos Sønderjysk Familielandbrug, mener netop at øge børnenes viden og kendskab, er afgørende for den fremtidige opfattelse af landbruget. ”At Tænketanken Frej vil informere børnene om hvilke fødevare der kan påvirke deres sundhed samt hvilke der kan være inficeret med diverse kemikalier, er da vigtigt. Det er i hvert fald noget jeg som producent og landmand gerne vil bakke op om”. Lyder det fra Niels Iwang  

I Frej arbejdes der for at bygge bro mellem by og land og derigennem skabe en tværfaglig bevægelse, hvor løsninger og handling på nogle af tidens udfordringer (som f.eks. klima, miljø, sundhed og dyrevelfærd) kan findes i fællesskab. Projektet angående børnenes fødevare kendskab er finansieret af BHJ-fonden.

I første omgang tager projektet udgangspunkt i 15-20 fødevare producenter i Syddanmark, og andre producenter vil muligvis blive kontaktet løbende.

Niels Iwang fra Sønderjysk Familielandbrug har haft besøg af Tænketanken Frej, der gennem et nyt projekt sætter fokus på skolebørns kendskab til fødevarer.