Minivådområder: Åbent arrangement og ny pulje

Frem til den 14. september 2021 kan du søge om støtte til at anlægge et minivådområde. Kig forbi et minivådområde nær dig, når vi holder Åbent Minivådområde den 12. og 27. maj 2021
Minivådområder: Åbent arrangement og ny pulje

Minivådområder er med til at skåne vandmiljøet for udledning af både kvælstof og fosfor. Derudover er de en god mulighed for at skabe flot og varieret natur på din ejendom, og for at hjælpe biodiversiteten.

Har du arealer, der passer til formålet?

landmand.dk kan du se, om du har arealer, der egner sig til at etablere et minivådområde. Du kan også kontakte en oplandskonsulent, som hurtigt kan fortælle dig, om der er muligheder på din ejendom. Det koster ikke noget og behøver ikke tage lang tid, da en stor del af det indledende arbejde kan klares over telefonen.

Kom til Åbent minivådområde 2021

Overvejer du at etablere et minivådområde? Så tag ud og besøg en landmand med et minivådområde den 12. eller 27. maj. Her kan du få syn for sagen og svar på dine spørgsmål.

100 mio. ekstra i puljen

En ny pulje er nu åbnet for støtte til etablering af minivådområder. Denne gang er der ekstra mange penge i puljen.

Det er 4. år, at landmænd og lodsejere kan få støtte til minivådområder. Og denne gang er der hundrede millioner kroner ekstra i puljen, som i alt rummer 215 millioner.

- Med minivådområderne har vi et virkemiddel, som landmændene har vist stor interesse for og taget rigtig positivt imod, siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen, Mette Hyldebrandt-Larsen. Det er en relativt ny ordning, og vi bliver hele tiden klogere på minivådområderne. Det betyder også, at vi løbende tilpasser ordningen i dialog med vores interessenter, så den både bliver smidigere at deltage i og sikrer samfundet den bedst mulige miljøgevinst.

Et nyt krav er, at placeringen af et minivådområde nu skal koordineres med lodsejerens kommune før ansøgning. Den koordinering får lodsejeren gratis hjælp til fra en oplandskonsulent.

- Kommunen skal ind over for at sikre, at minivådområdet ikke bliver anlagt i oplandet til et vådområde eller et lavbundsprojekt. Hvis det sker, risikerer det nemlig at forringe effekten af hele det store vådområde, så det skal vi undgå, siger Mette Hyldebrandt-Larsen.

Oplandskonsulenten klarer papirarbejdet

Oplandskonsulenten kommer ud til dig og kigger nærmere på området. Sammen finder I ud af, hvordan minivådområdet bedst muligt kan passes ind i landskabet. Derefter hjælper oplandskonsulenten dig med at:

  • udarbejde et projekt
  • søge tilskud hos Landbrugsstyrelsen
  • søge godkendelser hos kommunen

Når alt er på plads, skal du hyre en dygtig entreprenør til at udføre gravearbejdet. Måske kan du selv udføre nogle af opgaverne. Når entreprenøren mener, at minivådområdet er færdigt, får du en landinspektør til at kontrollere målene, og oplandskonsulenten sender din ansøgning om tilskudsudbetaling til Landbrugsstyrelsen.

Find navne og kontaktoplysninger på oplandskonsulenter her 

Mere viden

Se videoerne fra to landmænd, der har fået etableret minivådområder nedenfor, eller læs mere om minivådområder på www.oplandskonsulenterne.dk

Pia Erritsø Christiansen

Pia Erritsø Christiansen

Kommunikations- og marketingansvarlig

Telefon
7374 2105
Mobil
3016 2105
E-mail
pec@lrs.dk
Specialer
  • Kommunikation